Toyota-mærke beskyldes for at have snydt i 20 år


Hino Motors Ltd, der ejes af Toyota, beskyldes nu for at have fusket med emissionstal i 20 år.

Hino Motors laver lastbiler og busser. Noget det japanske mærke har gjort siden 1942. Men nu viser en intern undersøgelse, at mærket de sidste tyve år har snydt med emissionstal.

Hino iværksatte undersøgelse, efter japanerne indrømmede at have løjet om brændstofforbrug og udledning fra mærkets biler. Det skriver Reuters. I begyndelsen troede man, at snyderiet begyndte i 2016. Men fabrikkens egne undersøgelse indikerer, at det allerede skete i 2002.

Angiveligt begyndte mærkets kvalitetskontrol allerede at halte i 2000. Hinos egen undersøgelse peger på et dårligt arbejdsmiljø, hvor medarbejdere ikke har turde konfrontere chefer med mistanker om snyd.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Hinos egne undersøgelser peger dog samtidig på, at ingen chefer uden for ingeniørafdelingen har vidst noget om snyderiet. Det japanske transportministerium har som konsekvens heraf allerede tilbagekaldt en række af Hinos tilladelser. Ligesom fabrikken har fået besked på at tilbagekalde flere tusinde biler.

Toyotas øverste chef Akio Toyoda har allerede fortalt Hino, at mærket har misbrugt koncernens og aktionærernes tillid. Det har omvendt ført til, at Hino lover at stramme op på sine kontrolprocedurer.

Ses vi til Auto Show?


Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk