Annonce:

Spansk ferieø fortryder forbud mod dieselbiler

På Mallorca var der lagt op til et forbud mod indregistreringen af nye dieselbiler allerede i 2025. Partiet med magten har omstødt beslutningen.

Regeringen på De Baleariske Øer, der har Mallorca som hovedø, er på nippet til at trække et forbud mod indregistreringen af nye dieselbiler tilbage.

Forbuddet blev vedtaget af den tidligere venstreorienterede regering i 2019. Men Partido Popular de las Islas Baleares, der siden 2023 har haft magten, har altså valgt at omstøde beslutningen.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver den tysksprogede spanske avis Mallorca Zeitung.

Mediet skriver, at den nye regering ikke har sat nogen ny dato på et eventuelt forbud mod dieselbilerne.

LÆS OGSÅ: Så dyrt er det at skifte batteriet i en elbil

Således er det kun i den spanske centralregerings klimalov, at der står, at det i 2040 skal være slut med nye dieselbiler på de spanske veje.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Det er hele 5 år efter, at EU – som Spanien er en del af – ønsker at forbyde forbrændingsmotoren helt. Men også det forbud ser ud til at vakle i øjeblikket.

Flere kritiske røster har i hvert fald talt for, at EU bør droppe forbuddet mod forbrændingsmotoren helt.

– Vi er nødt til at ophæve det fuldstændige forbud mod biler med forbrændingsmotorer, som EU har besluttet, siger administrerende direktør hos tyske Mahle, Arnd Franz, i et interview til Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Der er dog også dem, der holder fast i, at EU’s planlagte forbud er en god idé. Eksempelvis har Volvo så travlt med at komme væk fra forbrændingsmotoren, at bilmærket netop har bygget den sidste dieselbil nogensinde. Læs mere om det her.

Læs mere efter annoncerne:

PRØV NU: TJEK DIN BILFORSIKRING!

Indtast din nummerplade og se billige priser på bilforsikringer med det samme!


Læs mere herunder:

Også i Canada har samtlige nye biler med forbrændingsmotor fået dødsstødet. Her træder et forbud i kraft i 2035. På linje med det fra EU.

Et land mener dog ikke at kunne vente så længe. Derfor er forbrændingsmotoren i nye biler allerede gjort forbudt fra i år. Det har dog ikke noget med miljøet at gøre. Læs mere om det her.

Læs flere nyheder fra og om bilindustrien lige her!


Annonce:

Annonce:


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler