Annonce:

EU’s største parti vil droppe forbud mod fossilbiler

Den absolut største og ældste partigruppe i Europa-parlamentet vil nu have trukket et forbud mod forbrændingsmotoren tilbage.

Besøg vores annoncør:

European People’s Party Group (EPP), der er den største og ældste samling af partier i Europa-parlamentet, vil nu af med forbuddet mod fossilbiler i Europa.

Det viser et lækket notat fra partiets valgprograms-tekst op til EU-valget, der finder sted i juni i år.

Det skriver Euroactiv.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Af lækagen fremgår det, at EPP arbejder for flere ting. Men særligt interessant er det, at gruppen af partier både afviser forbuddet mod fossilbiler og vil have rullet det tilbage fra den nuværende deadline i 2035.

LÆS OGSÅ: Tilbagekalder 100.000 biler – dele af taget kan flyve af

Tilbagerulningen af forbuddet skal, siger EEP, ske “hurtigst muligt”. Forbuddet i sin nuværende form er ikke strengere, end at det også efter 2035 tillader syntetiske brændstoffer. Men det er altså ikke nok for EPP, der vil helt af med forbuddet.

Ledende EEP-skikkelser bl.a. den tyskvalget Jens Gieseke kalder fossil-forbuddet for ‘en del af EU-kommissionens forbud-ideologi’.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Samme Jens Gieseke har i øvrigt længe advaret mod, hvad han kalder en ‘Havana-effekt’. Med hentydning til at EU bliver et nyt Cuba, hvor gamle biler kører rundt. Ikke ulig forholdene i netop den cubanske hovedstad.

EEP lægger sig i øvrigt på linje med et bilmærke som Toyota, hvor bestyrelsesformand og tidligere direktør Akio Toyoda taler for en ‘teknologisk åbenhed’.

I forbindelse med et event for nylig sagde Toyoda bl.a, at det er: “Kunderne – hverken regler eller politik – bør træffe den beslutning (i forhold til drivmidlet, red.),”.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

Holdningen fra EEP er interessant, fordi det så sent som i marts sidste år lykkedes EU-politikerne at stemme et forbud mod fossilbilen igennem.

Forbuddet er som nævnt dog ikke uden undtagelser. Undtagelser som Tyskland og seks andre EU-lande ville have med i forbuds-aftalen til gengæld for… ja, et forbud.

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler