Annonce:

Elbiler går lige så meget i stykker som fossilbiler siger FDM

Ifølge FDM’s medlemmer går elbilerne lige så meget i stykker som deres modstykker drevet af diesel eller benzin. For mekanikerne burde der altså være nok at lave.

For nylig viste en undersøgelse, at halvdelen af alle mekanikere har overvejet at sige op. Sidste år pegede Autobranchen Danmark dog på, at der samtidig mangler mekanikere.

Og nu siger FDM’s medlemmer, at elbiler gå lige så meget i stykker som traditionelle biler med benzin- eller dieselmotor. Det er bare andre, men meget dyrere, dele der skal skiftes. Blandt andet invertere, ladere og nogle gange batterier.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver Motor-magasinet.

Der burde altså være nok arbejde til både den nuværende og kommende generation af mekanikere. Og de som kommer derefter.

LÆS OGSÅ: Kriseramt bilfirma skal spare 44 milliarder kroner – ingen og intet er fredet

For elbilerne går i stykker, mener FDM. Det er bare på andre måder. Frygten for, at elbiler gør mekanikere arbejdsløse, er altså ubegrundet, mener interesseorganisationen, som hævder at trække på meldinger fra 278.000 medlemmer.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Allerede i 2021 advarede den tyske industrigigant Bosch dog om det stik modsatte. Elbilens indtog vil betyde færre arbejdspladser. Læs mere om det her.

Og det samme siger flere bilmærker. Samme år som advarslen fra Bosch sagde den daværende formand for bestyrelsen hos Volkswagen Herbert Diess, at elbilen kan koste 30.000 stillinger.

Så sent som i august sidste år fyrede General Motors flere hundrede ansatte netop på grund af omstillingen til elbiler. Læs mere om det her.

På den anden side slipper elbil-ejerne – i hvert fald de danske af dem – på nuværende tidspunkt langt billigere i den daglige drift af bilerne. Blandt andet fordi den danske stat holder afgifterne nede.

Læs mere efter annoncerne:

PRØV NU: TJEK DIN BILFORSIKRING!

Indtast din nummerplade og se billige priser på bilforsikringer med det samme!


Læs mere herunder:

Læs flere nyheder fra og om bilindustrien her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler