Annonce:

Kriseramt bilfirma skal spare 44 milliarder kroner

Ledelsen hos gearkasse-producenten ZF har allerede meddelt sine ansatte, at der skal findes 44 milliarder kroner i besparelser inden for 2 år.

De har ry for at bygge nogle af verdens bedste automatgearkasser. Men et godt omdømme redder ikke nødvendigvis økonomien. Og nu har tyske ZF meddelt sine ansatte, at der skal spares.

Og ikke bare en smule. Der skal spares et nærmest astronomisk beløb. Inden for de næste år har ledelsen sat sig for at finde 6 milliarder euro svarende til 44 milliarder kroner i virksomhedens drift.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver flere tyske medier – blandt andre Südkurier.

På baggrund af et internt notat har medierne snuset op, at ZF forventer at spare de mange penge, og at ‘alle områder af virksomheden kan blive ramt i den henseende’.

LÆS OGSÅ: Mercedes trækker sig og mister kontrollen med bilmærke

Ledelsen vil heller ikke frede nogen regioner. Altså markeder hvor firmaet er til stede. Virksomheden har i dag omkring 165.000 ansatte.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Spareplanen er et forsøg på at komme den massive gæld, som ZF – eller ZF Friedrichshafen AG – har til gode, skriver avisen.

Ifølge firmaets administrerende direktør Holger Klein, der tiltrådte sin stilling i juli 2022, skylder ZF omkring 10,5 milliarder euro. Det svarer til næsten 79 milliarder danske kroner.

I det hele taget er bilindustrien et blodbad af spareplaner i øjeblikket. Også herhjemme hvor forhandlere bliver fyret til højre og venstre. Nogle bilmærker er endda forsvundet fra hele landsdele. Læs mere om det her.

Læs flere nyheder om den tyske bilindustri her!

Læs mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Læs mere herunder:

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler