Annonce:

Derfor dukkede 11 nye BMW 5 Serier pludselig op i Bulgarien

En dag i januar sidste år gik nettet i selvsving over 11 spritnye BMW’er – her er historien.

Skulle de på auktion? Hvor kom de fra, hvorfor stod de der? Spekulationer var der nok af i bilernes hjørne af internettet, da 11 “spritnye” BMW E34 5 Serier dukkede op i Bulgarien.

Efterfølgende hævdede stifteren af Facebook-siden BMW Fans Bulgaria, Milen Milanov, at han havde hele historien – den rigtige historie, forstås.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

LÆS OGSÅ: Nu har Audi RS6 740 hestekræfter

Så her er Milen Milanovs udlægning af 5 Serie-mystikken.

Det hele begyndte, da en spansk bilforhandler gik konkurs i 1994. I et desperat forsøg på at holde skindet på næsen solgte den spanske forhandler hele 186 spritnye BMW E34 5 Serie til en bulgarsk investor. Dengang havde det østeuropæiske land kun få afgifter på biler – hvilket gjorde BMW’erne særdeles attraktive.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Men! Det ændrede sig drastisk. Kort efter handlen lagde den bulgarske regering moms på bilerne. Hvilket hævede hver enkelt bils pris med 20 procent. En katastrofe i det fattige land.

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - herunder er der mere gratis indhold!

Den bulgarske investor stod nu med 186 nye BMW’er, der var næsten umulige at sælge i landet.

Alligevel lykkedes det henad vejen at komme af med størstedelen af bilerne. I 2016 var der kun 11 biler tilbage af det oprindelige parti på 186 ‘nye’ BMW’er.

Annonce:

Og det var de 11 biler, nogle bulgarske BMW-entusiaster altså fandt gemt væk i nogle bygning i den sydlige del af landet. Godt støvet, nogle af bilerne havde også lakskader hist og her. Men ingen af bilerne havde endnu kørt så meget som én kilometer.

Annonce:

Et hurtigt og billigt fix for den rette entusiast skulle man mene. Bilerne er jo så gode. Men de tilbageværende 11 BMW’er stod der, hvor de gjorde af én grund.

Der var ikke papirer på nogle af bilerne. Og fordi de første E34 5 Serier er produceret før man fandt på emissions-standarder, euronormen, kan det ikke dokumenteres, at bilerne lever op til de gældende emissionskrav.

Bilerne må altså ikke indregistreres i Bulgarien eller noget andet land, hvis bilpark følger euro-normen for emissionskrav.

Eneste mulighed er, ifølge Milen Milanov, at sælge bilerne til en eller flere købere i et land, som ikke har samme emissionsstrandarder. Eller, og det er vores egen tilføjelse her, at hugge bilerne op i dele.

Desværre har det ikke været muligt for os at spore BMW’ernes videre skæbne. Men sikke et vildt syn det må have været.


Annonce:

Redaktionen
Redaktionen
Boosted.dk er Danmarks største site om biler med over en million unikke brugere og over syv millioner sidevisninger hver måned. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler