Annonce:

Danske bilister får et chok – her koster få centimeter 2.500 kr. i bøde og et klip!

Det kan synes uskyldigt, og det sker hver dag. Men ser politiet, at du standser for rødt lys bare et par centimeter for langt fremme, vanker der både en bøde og et klip.

2.500 kr. i bøde og et klip i kørekortet.

Det er konsekvensen for at standse bare et par centimeter for langt fremme ved lyskrydset. Måske er du bare én centimeter for langt fremme.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Men i teorien er det nok. Politiet er i deres gode ret til at stikke dig både bøden og et klip, hvis din bil stikker snuden lidt for langt frem. Det står sort på hvidt i færdselslovens bestemmelser.

Trafikanter skal efterkomme de anvisninger for færdslen, som gives ved færdselstavler, afmærkning på kørebane eller cykelsti, signalanlæg eller på anden måde, står der i færdselslovens paragraf 4.

LÆS OGSÅ: Jakob er sur over lovligt racerløb: “Det er irriterende, jeg vil holde weekend”

På måske knap så knudret dansk betyder det, at bilister skal stoppe bag stoplinjen. Egentlig giver det kun et hak i økonomien på 2.000 kr., men fordi der også skal betales 500 kr. til Offerfonden, lander bøden der hvor den gør.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Samtidig skal bilister huske, at det er muligt at få flere klip på én gang. Det kan altså godt koste to klip at køre over for rødt. Eksempelvis hvis bilen samtidig har for meget fart på.

Og klippene er det ikke ligefrem, fordi færdselsloven er gavmild med. Bilister, der har haft kørekort i mindre end tre år, har bare to klip at give af, før der venter et kørselsforbud.

Alle andre bilister har tre, før kørekortet ryger. Det kan både ryge betinget og ubetinget. Men færdselsloven er ikke helt uretfærdig. Både cyklister og dem på knallert får også bøder for det samme. Klip er der dog ikke nogle af.


Annonce:

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler