Annonce:

Dansk kørekort-regel vækker alvorlig bekymring

Det er primært op til de ældste bilister selv at afgøre, om de vil fortsætte med at køre bil. Også selvom de måske ikke burde sidde bag rattet længere.

Både danske læger og pårørende til ældre bilister er bekymrede for netop de ældre bilister.

Det er nemlig i høj grad op til de ældre bilister selv at vurdere, om de kan blive ved med at køre bil. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Siden 2017, hvor også 17-årige fik lov til at sætte sig bag rattet, har det nemlig været op til de ældste bilister selv at vurdere, om de er i stand til at køre bil.

I 2017 blev det obligatoriske lægetjek for bilister over 75 år nemlig afskaffet. Og siden 2013 har et kørekort i udgangspunktet været gyldigt for alle bilister i 15 år.

LÆS OGSÅ: Nordjydes helt nye Fisker har tabt mindst 200.000 kr. i værdi

I stedet hedder det sig nu, at lægerne opfordres til at holde øje med, om deres ældste patienter, der også stadig er bilister, har de nødvendige færdigheder.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Men det synes Gunver Lillevang, som er praktiserende læge og formand for attestudvalget i Lægeforeningen, er en lige lovlig optimistisk udlægning af sikkerheden på de danske veje.

Også hos Rådet for Sikker Trafik fortæller direktør Mogens Kjærgaard Møller, at man siden 2017, hvor lovændringen trådte i kraft, har fået mange flere henvendelser fra bekymrede pårørende til ældre bilister.

De ældre bilister er dog ikke de eneste, der muligvis snart skal vende sig til et helt nyt regelsæt på kørekort-området. EU har ikke reguleret den slags siden 2006.

Men nu er en hel række af meget markante ændringer på vej. Det selvom flere af de mest kontroversielle forslag – bl.a. forbud mod natkørsel – er blevet pillet ud igen. Læs mere om det her.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler