Annonce:

EU dropper flere tåbelige kørekort-regler

I Bruxelles lagde EU-parlamentet op til at forbyde nye bilister at køre om natten. Det forslag er sammen med flere andre blevet hældt af forhandlingsbordet.

Besøg vores annoncør:

EU har ikke ændret på unionens fælles kørekort-regler siden 2006. Men det ønsker flere af parlamentets medlemmer nu at ændre på.

Nogle af de mere hovedrystende forslag er heldigvis blevet taget af bordet. Blandt andet blev det foreslået, at nye bilister ikke må køre bil mellem kl. 00.00 og 06.00 på alle ugens dage.

Det kunne vi her på Boosted fortælle om for et par måneder siden.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Men nu skriver Auto Motor und Sport, at EU er kommet frem til, at flere af de mere kontroversielle forslag skal hældes af forhandlingsbordet.

LÆS OGSÅ: Danmarks mest populære bil beslaglagt med 105 km/t

Heriblandt det forbud, der ellers stod til at ramme de helt nye bilister. Det samme gælder et forslag, der ville begrænse hastigheden på personbiler alt efter kørekort-kategori og forslaget om et særligt kørekort til SUV’er.

Bemærkelsesværdigt nok er et forslag om at ophæve den gældende ledsager-ordning for 17-årige, som kom til Danmark i 2017, også taget ud af forhandlingerne.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

EU-politikerne blev dog enige om at gå videre med et forslag, der betyder, at nye bilister i hele EU har kørekort under særlige prøvetidsbetingelser i to år.

Herhjemme findes den slags allerede. Og de er faktisk ret strenge. I tre år efter man første gang har taget kørekortet, skal der eksempelvis kun to klip til, for at miste kørekortet.

Den afstemning, som nu har fundet sted, betyder ikke nødvendigvis, at de nye regler bliver til noget. Det vil EU-politikerne først tage stilling til efter valget til juni.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilindustrien lige her!

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler