Annonce:

“Dansk” bilmærke vil beskyttes mod konkurs

Fisker Inc. har foreløbigt sat hele produktionen i stå i seks uger. Samtidig siger mærket, at man kan blive nødt til at søge konkursbeskyttelse.

Fisker Inc. er i alvorlige problemer.

Selvom det i denne uge kom frem, at mærket efter alt at dømme har fået en eksisterende investor til at smide yderligere 1 milliard kroner i selskabet, er bilmærket stadig truet på sin eksistens.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Fisker insisterer på, at man ligger i forhandlinger med ‘et større bilmærke’ om platformsdeling mod en økonomisk redning på 400 millioner dollar svarende til 2,7 milliarder danske kroner.

Det ‘større bilmærke’ er ifølge kilder, som nyhedsbureauet Reuters citerer, japanske Nissan. Alligevel advarer Fisker også om, at man kan blive nødt til at søge konkursbeskyttelse.

LÆS OGSÅ: Tyskland vil tillade ny type diesel fra april

Mandag i denne uge fortalte Fisker, at man ikke havde betalt rente og afdrag på et lån, der ellers stod til forfald. Bilmærket oplyser, at det drejer sig om 8,4 millioner dollar svarende til lige knap 58 millioner dansk kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Som grund angiver Fisker, at man vil udnytte en periode på 30 dage til at drøfte den situation, man nu står i, med mærkets øvrige investorer og mulige samarbejdspartnere.

I samme åndedrag advarede Fisker dog om, at man er nødt til at søge ‘yderligere kapitalindsprøjtninger’. Hvis ikke det lykkes, kan bilmærket blive tvunget til at søge konkursbeskyttelse.

Den såkaldte “chapter 11-procedure” giver et firma som Fisker tid til at rekonstruere sig og betale sine kreditorer for at kunne fortsætte driften.

LÆS OGSÅ: København vil forbyde flere biler i flere zoner

Læs mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Læs mere herunder:

For bare to uger siden, da Fisker afleverede regnskabet, fremgik det, at mærket stadigvæk troede på, at man kunne levere 20.000 til 22.000 biler i år. Det mål ser dog ud til at have lange udsigter.

Fisker oplyser nu, at man kun har leveret 1.300 biler i år. Og at der slet ikke blev bygget Fisker Ocean-modeller på Magna Steyrs fabrik i Østrig, hvor bilmærket lige nu lejer sig ind, i januar måned.

Oven på de mange dårlige nyheder er Fiskers værdi på Børsen i New York raslet ned. Aktien er så lidt værd, at bilmærke nu har fået besked på, at det riskerer at ryge ud. Læs mere om det her.

Læs flere nyheder om Fisker Inc. lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler