Reklame:

Byrådspolitiker indrømmer – lavere hastighed skal genere bilister

Det skal være mere besværligt at tage bilen og mere fordelagtigt at vælge det offentlige til, når man vil rundt i de danske storbyer, mener politiker.

Det er kun for at genere bilisterne, at et politisk flertal, som det man finder i Odense, vil sætte den tilladte hastighed ned til højst 30 km/t i byen. På motorvejen rundt om den fynske hovedstad skal det ikke være tilladt at køre over 90 km/t.

Og det er en plan, der kun er sat i værk for at genere bilister.  Det indrømmer SF’s byrådsmedlem i Odense Brian Dybro over for Ugeavisen Odense.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Direkte adspurgt svarer politikeren, at ‘der ikke kan være nogen tvivl om’, at hastigheden i byen skal ned for at genere bilisterne.

Det er dog ikke sikkert, at Odense overhovedet får lov til at genere bilisterne i det omgang, som i hvert fald SF ønsker.

LÆS OGSÅ: Medie: Dansker er med i helt ny Formel 1-film

Flertallet bag en klimaplan, som Odense kommunes politiker præsenterede i sommer, er nemlig allerede begyndt at smuldre.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Både Venstre og Konservative er bakket ud af den del af aftalen, som forbyder hastigheder over 30 km/t.

– Det her med så drastiske hastighedsnedsættelser og de tre procents co2-udledning vil vi godt tale om igen.

– Vi vil hellere have, at det er Odenses største co2-synder, der betaler noget af co2-prisen, siger Konservatives Tommy Hummelmose til TV2 Fyn.

Reklameblok:Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?