Annonce:

BMW-chef: Det er forkert at tale grimt om forbrændingsmotoren

Ifølge BMW’s administrerende direktør, Oliver Zipse, bør man ikke tale ned om en teknologi, der stadig er på markedet.

Mange bilmærker kan ikke komme hurtigt nok væk fra forbrændingsmotoren. Men sådan er det ikke hos BMW. Tværtimod holder mærkets direktør fast i fossilbilen.

Det fortalte han for nylig til pressen under en præsentation i Frankfurt.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Ifølge avisen Frankfurter Allgemeine Zeitung sagde Zipse, at BMW ikke vil afskrive forbrændingsmotoren. Hverken han eller den øvrige BMW-ledelse vil sætte en udløbsdato på teknologien.

– At være åbne over for teknologier er ikke det samme som at fortryde beslutninger, lød det i et forsvar for fossilbilen fra den administerende direktør.

LÆS OGSÅ: Københavns kommune vil ramme bilister med nyt våben

Oliver Zipse fik også sendt noget af en stikpille videre til resten af bilindustrien. Han mener nemlig, at det er forkert, at tale nedsættende om en teknologi der stadig er på markedet.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Direktøren brugte også sin taletid på emnet syntetisk benzin. Zipse fik sagt, at betydningen af de mere end 1 milliard fossilbiler, der allerede findes, undervurderes.

Det kan simpelthen ikke lade sig gøre at erstatte så mange biler på så kort tid. I hvert fald ikke inden for den 2035-tidsramme EU lægger op til.

Fremstillingen af elbiler er heller ikke noget mirakel for miljøet, uanset hvordan man vender og drejer spørgsmålet. Af samme grund mener Oliver Zipse, at syntetisk brændstof ‘spiller en vigtig rolle, så allerede eksisterende biler ikke belaster miljøet.

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - herunder er der mere gratis indhold!

Og skulle det en dag blive helt forbudt at sælge nye fossilbiler, vil det kun få bilisterne til at beholde deres gamle biler længere, mener BMW-chefen.

BMW er dog ikke de eneste, der tror på forbrændingsmotoren og det syntetiske brændstof. Hos Toyota kæmper man aktivt for, at mærkets kunder har ‘flere valg’. Læs mere om det her.


Annonce:

Annonce:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler