Annonce:

Københavns kommune vil ramme bilister med nyt våben

Enhedslistens teknik- og miljøborgmester Line Barfod siger, at hun glæder sig til at få en mere fredelig by fri for parkerede biler.

I København er alle partier ikke bare enige om, at man senest i 2030 vil forbyde alle diesel- og benzinbiler i byen. Et flertal i bystyret vil allerede nu gøre det endnu mere besværligt at være bilist i den danske hovedstad.

I løbet af 2024 nedlægges en såkaldt ‘byrums- og trafikplan’ for Middelalderbyen, som Borgerrepræsentationen i København har vedtaget i 2023, således 600 ud af byens 1.050 parkeringspladser.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Det oplyser kommunen selv i en pressemeddelse.

Hos Enhedslisten er Teknik- og Miljøborgmester Line Barfod da også glad for, at hun nu kan genere bilisterne endnu mere.

LÆS OGSÅ: Tesla genindfører kritiseret krav

– Beboere og besøgende kan glæde sig til at opleve en meget mere fredelig by, hvor der er bedre plads til at færdes til fods og på cykel, uden at der er parkerede biler over det hele.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

– Samtidig får vi også frigjort plads på flere de historiske pladser, for eksempel Vandkunsten og Nikolaj Plads, så de får lov at ånde igen, siger hun.

Nedlæggelsen af de mange parkeringspladser er kun det første skridt af mange, som hovedstadskommunen vil tage for at genere bilisterne helt væk.

Tilbage i marts i år lukkede kommunen eksempelvis Stefansgade på Nørrebro for alt biltrafik. Også dengang var Enhedslistens Line Barfod på banen med et ønske om at lukke endnu flere veje.

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - herunder er der mere gratis indhold!

I juni fortalte borgmesteren, at hun udover Stefansgade også vil lukke en meget berømt bro for biltrafik. Læs mere om det her.


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler