Annonce:

BMW afslører endnu en hemmelig bil med V16-motor

Offentligheden har i mange år kendt til, at BMW troede, Mercedes udviklede en 16-cylindret S-Klasse og derfor ville svare igen med en 7-Serie. Men der gemmer sig endnu en.

I 1987 udviklede BMW en 16-cylindret 7-Serie, fordi tyskerne troede, at Mercedes ville gøre alvor af en S-Klasse med det samme antal cylindre.

Den formodning viste sig ikke at holde stik. Men E32’eren med tilnavnet Goldfisch viser sig nu ikke at være den eneste gadebil med V16-motor, som mærket fra München har arbejdet på.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

I 1990 – hele 4 år før produktionen af E32-afløseren E38 – flikkede BMW i dybeste hemmelighed endnu en V16-motoriseret 7-Serie sammen.

Motoren er af samme støbning som i E32 Goldfisch, der netop har kunnet opleves på Custom Motor Show i Sverige. Det vil sige en 6,7-liters sag med 16 cylindre, 348 hestekræfter og en 5-trins automatgearkasse.

LÆS OGSÅ: Vrede bilister skærer fotofælder ned med vinkelslibere

Efter en gammel, tysk gentlemen-aftale om tophastighed begrænsede BMW også ‘den anden’ Goldfisch til 250 km/t. Den bil kan lige nu opleves på Techno-Classica-messen i Essen, Tyskland.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Hvorfor BMW hele to gange forsøgte sig med en V16-motor i en gadebil uden at gøre alvor af det, melder historien desværre ikke noget om i denne omgang.

BMW-fans kan kun håbe, at mærket med tiden er klar til at afsløre lidt mere af historien bag. Men selvom 1990 er 34 år væk, er V16-motoren faktisk ikke død. Bugatti fortsætter med den. Læs mere om den historie her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler