Annonce:

Blev efterladt i 1979 – brun VW Boble har kun kørt 3 kilometer på 44 år

3 kilometer. Mere er det ikke blevet til for denne brune VW Boble Cabriolet. Den er ovenikøbet af de absolut sidste af sin slags.

Produktionen af Volkswagen Type 1 – også kaldet ‘Boblen’ – gik først i stå i Mexico i 2003. Men i 1979 var sidste udkald for cabriolet-udgaven ‘Karmann’.

For nylig dukkede et om muligt endnu mere særdelt eksemplar dog op. I en garage i England har der nemlig stået en ‘Brazil Brown’ Karmann-cabriolet, lige siden den var ny i 1979.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Hvilket triptælleren vidner om. To miles – eller 3,21 kilometer – er det blevet til på de 44 år, der er gået siden da.

Det er vildere kilometertal end en anden Volkswagen Boble, Boosted kunne fortælle om i 2018. En bil der dengang for 5 år siden blev regnet for den dyreste af sin slags nogensinde. Læs mere her.

LÆS OGSÅ: Ford tager patent på vanvittig ‘kørestilling” – snart kan du stå op og køre bil

Tilbage til den brasiliansk-brune Boble i den engelske garage. Om den skriver auktionshuset Classic Car Auctions nemlig flere meget interessante ting.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Ikke bare er kilometertallet ekstremt lavt. Bilen skulle også være én af de absolut sidste Karmann-cabrioleter der forlod samlebåndet.

Men det måske vildeste ved hele denne utrolige historie er, at Boblen kan blive din. 30. september i år skal den under hammeren. Men du skal ikke forvente at kunne rende med den for næsen af alle andre.

For selvom der ikke eksisterer noget ‘mindstebud’, er interessen for bilen allerede enorm. Det vidner snakken på de sociale medier, hvor nyheden om den ‘genfundne’ Boble lige nu spreder sig med lynets hast, om.

Ingen ved rigtig, hvorfor bilen blev efterladt dengang i 1979. Men den oprindelige ejer var efter sigende bilforhandler. Og det er ikke utænkeligt, at han købt bilen og gemt den væk som investering.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Havde også en 911 holdene
En investering han ikke nåede at realisere. Engelske Thisismoney skriver, at bilforhandleren er gået bort. Og at det nu er den efterladte familie, der vil af med Boblen.

Ifølge auktionshuset var Boblen ikke det eneste interessante, der dukkede op på bilforhandleren ejendom. En Porsche 911T fra 1968 stod der også.

Men den bil er så hårdt ramt af rustangreb, at den kræver uhyggeligt meget kærlighed og knofedt at få på vejene igen.


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler