Annonce:

Bilmærke vil lade bilister slippe rattet på motorvejen for 186 kr. om måneden

Det er i forvejen godkendt i flere europæiske lande. Eksempelvis på 33. 000 kilometer asfalt i Tyskland. Og i 2024 kommer tager Ford ‘førerløs’ kørsel til Danmark.

Fords selvkørende BlueCruise kommer til Danmark i løbet af første kvartal 2024. Og det betyder, at du kan slippe rattet på motorvejen.

Altså helt uden at frygte, at politiet smider en bøde i nakken på dig. Når det kan lade sig gøre skyldes det, at der sidder et kamera i bilen, som hele tiden holder øje med førerens blikretning.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Man skal kigge ud af forruden, før systemet vil være med på legen. Til gengæld. Allerede på nuværende tidspunkt vil alle biler med systemet kunne bruges til BlueCruise i Danmark.

Eksempelvis næsten alle Mustang Mach-E der allerede har danske nummerplader på. Ford tvinger dog alle til at købe et abonnement til 186 kr. hver måned, før systemet virker.

LÆS OGSÅ: EU gadegodkender sportsvogn fra Danmark

Apropos virker… Systemet virker allerede. Men det kræver EU’s tilladelse. Og den forventer Ford altså, at man ser noget til inden for de næste tre måneder.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Når BlueCruise først er aktiveret, virker det til gengæld op til 130 km/t. Og man er ikke bundet længere end en måned ad gangen, hvis nu systemet ikke lever op til forventningerne.

Omvendt skal ingen danske Ford-ejere forvente mirakler med systemet slået til. Der er stadig kun tale om selvkørende teknologi på niveau 2 ud af 5, hvor det femte og sidste er helt selvkørende biler.

Her virker BlueCruise i Danmark:
I Danmark etableres der en BlueCruise-zone på motorvejene op gennem Jylland, Henover Fyn og Storebælt til København og Helsingør. Desuden vil der være ‘førerløse’ Ford-modeller på strækningen fra Rødby til hovedstaden.

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - herunder er der mere gratis indhold!

Kilde: FDM


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler