Annonce:

Bilmærke bliver 90 procent identisk med Toyota

Mazda siger, at man ved at dele teknologi og software med Toyota vil kunne spare ‘hundredvis af milliarder kroner’ hvert år.

Mellem 1975 og 2014 havde Mazda et teknologisk og platformsmæssigt samarbejde med Ford. Faktisk gik det så vidt, at Ford på et tidspunkt ejede 33,4 procent af det japanske mærke.

Gradvist er ejerandelen dog skrumpet helt til 2,1 procent. Og i dag er et helt andet partnerskab kommet på tale.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Mazda er nemlig gået til Toyota og har fået en aftale, der betyder, at Mazda fra 2027 vil basere 90 procent af sin software på noget, Toyota allerede har.

Det skriver Nikkei Asia.

LÆS OGSÅ: Dansker fortsætter i Formel 1 – forlænger kontrakt med 3 år

Det er dog ikke bare software, der er tale om. Ifølge erhvervsmediet vil Mazda også bruge Toyotas ledningsnet og kontrolmoduler i kommende biler.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

På den måde mener Mazda at kunne spare hundredvis af millioner dollars hvert år. I dansk valuta er det svimlende mange milliarder i besparelser, vi taler om.

Med andre ord mener Mazda at kunne reducere sine udviklingsomkostninger til software med 70 – måske endda hele 80 – procent.

I det hele taget er software et stadigt varmere emne i bilindustrien. Faktisk så varmt at nogle bilmærker allerede har brændt sig på det.

For mens BMW fik så meget kritik for at tilbyde sine kunder at betale for sædevarme på abonnementsbasis, at tyskerne siden trak det tilbage, tror rivalerne hos Audi omvendt på idéen.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Faktisk tror Audi-folkene så meget på, at mærkets kunder gerne vil betale for eksempelvis sædevarme fra måned til måned, at der er milliarder af kroner at hente i det hvert år. Læs mere her.


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler