Annonce:

Benzin- og dieselprisen rasler ned – tæt på den laveste i år

Trods frygt for det hele modsatte er prisen på olie bare raslet ned det seneste stykke tid. Og det ses på benzin- og dieselpriserne.

Her på det yderste af 2023 kan bilisterne glæde sig over, at de kan komme bare lidt længere for deres egne penge.

Prisen på diesel og benzin rasler nemlig ned i øjeblikket. Ifølge en oversigt fra Drivkraft Danmark, der overvåger brændstofpriserne herhjemme, er benzin ikke set billigere siden juni måned i år.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Det skyldes markante fald i olieprisen. Faktisk er olien faldet så meget, at den nu er på niveau med det hidtil billigste i år.

Når prisen på olie falder, hænger det sammen med en lille efterspørgsel. Selv de olieproducerende lande i Mellemøsten OPEC’s strategi om at holde igen med olieproduktionen for at holde prisen kunstigt høj kan ikke klare sig under de nuværende betingelser.

LÆS OGSÅ: Tesla risikerer at miste sin licens til at bygge biler

Olieprisen har dog også haft fart på i år. Altså opad. I september troppede den lidt over 94 dollar pr. tønde. Siden fik krige og konflikter – bl.a. den mellem Israel og terororganisationen Hamas – analytikere til at frygte et decideret boom.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Nogle sammenlignede endda situationen med den fra sommeren 2022, hvor både diesel og benzin kostede over 20 kr. literen på de danske tankstationer.

Danskerne skal dog ikke glæde sig for tidligt. For allerede 1. januar 2024 – altså om bare 14 dages tid – ligger en 14 år gammel afgifts-aftale en dæmper på ‘festen’ ved tankstationerne. Læs mere om det her.


Annonce:

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - herunder er der mere gratis indhold!
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler