Annonce:

Fra nytår bliver benzin og diesel markant dyrere i Danmark

Det er ikke olien der lige pludselig stiger voldsomt i pris 1. januar 2024. Men for danskerne bliver det alligevel dyrere at tanke efter nytår.

En 14 år gammel politisk aftale kaldet ‘forårspakken’ gør det fra nytår markant dyrere at være bilist i Danmark. I hvert fald ved tankstanderne.

Aftalen betyder nemlig, at staten lægger yderligere 41 øre i afgift pr. liter benzin, danske bilister tanker. Det svarer til en afgiftsstigning på 7,7 procent. Og det er kun én måned, de danske bilisters økonomi udhules på.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Også i 2025 forventer FDM, at benzinpriserne gør ondt på danskerne. Det skyldes en galoperende inflation der får indeksregulering, som styres fra år til år, til at fare i vejret.

LÆS OGSÅ: 42-årig bilist kørte ind i bøde på 36.500 kroner

Allerede før afgiftsstigningen 1. januar 2024 betaler danske bilister ekstremt meget for benzin. Udover selve benzinens pris skal der betales både energiafgift – det er den der stiger til nytår – og CO2-afgift. Oveni det mareridt lægger staten 25 procents moms.

Kort fortalt kan bilister regne sådan her: koster en liter benzin 15 kr., er der afgifter for 4,74 kr og moms på tre kroner. Alt for hver eneste liter.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Efter nytår vil den samme liter benzin på grund afgifterne koste 15,41 kr. Samlet set bliver det altså dyrere at køre bil i Danmark. Befordringsfradraget stiger nemlig ikke i samme tempo som afgifterne. Læs mere om det her.


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler