Annonce:

Benzin og diesel er ikke set billigere i 5 måneder

Olieprisen ligger på det laveste niveau i 5 måneder. For danskerne betyder det markant billigere benzin og diesel.

Bilister, der fylder bilen op i december måned, kan komme lidt længere for deres penge. Olieprisen er nemlig den laveste i hele fem måneder. Torsdag aften i denne uge kostede en tønde råolie 69 dollar, svarende til 477 danske kroner.

Og det kan i den grad ses ude på tankstationerne. Torsdag kostede en liter benzin 13,09 kr., mens diesel var præcis én krone billigere.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Ifølge Marketwire.dk er prisen på olie på vej mod det største fald siden coronapandemien. Forklaringerne herpå er der flere af.

Bla. har bekymringer, om at krigen mellem Israel og terrororganisationen Hamas vil sprede sig til det øvrige Mellemøsten, givet olieprisen et hug. Det samme har en generel bekymring for øknomisk tilbagegang i resten af verden.

LÆS OGSÅ: Flere bilmærker stopper produktionen af elbiler resten af året

Frygten for tilbagegang økonomisk set får forbrugerne til at holde igen. Noget der tvinger de olieproducerende lande til at sætte prisen ned. Også selvom produktionen af olie i forvejen er skruet ned.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Vi skal kun halvandet år tilbage for at finde et helt andet billede. I sommeren 2022 toppede olieprisen på lige over 120 dollar pr. tønde.

Herhjemme betød det, at benzin og diesel kostede over 20 kr. literen. Faktisk skulle vi helt ned i november måned 2022, før bilisterne igen kunne mærke, at priserne på brændstof faldt. Det viser en opgørelse fra det danske energiselskab OK.

Det billigere brændstof er dog en stakket frist for danskerne. 1. januar hæver regeringen nemlig prisen på både diesel og benzin herhjemme. Det skyldes en 14 år gammel afgifts-aftale. Læs mere om det her.

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - herunder er der mere gratis indhold!

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler