Reklame:

Her skaffer børnearbejde din elbils batteri

Flere humanitære organisationer kritiserer store firmaer for at være for dårlige til at sikre sig mod børnearbejde hos underleverandører.

Danske elbil-ejere tænker måske ikke over det i hverdagen. Men råstofferne i deres elbilers batterier er ofte udvundet under stærkt kritisable forhold. Blandt andet benytter flere store firmaers underleverandører sig af børnearbejde i Madagaskar.

Det skriver Politiken i en artikel søndag.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Ifølge avisen sætter børnene livet på spil for at udvinde mineralet ‘mica’, som blandt andet bruges i bil-batterier til elbiler, mobiltelefoner, maling og endda makeup. Danske Amnesty International har kritiseret lignende forhold i DR Congo.

Og ifølge den britiske avis The Guardian, som citerer organisationen Terre des Hommes Netherlands, arbejdede 11.000 børn mellem 5 og 17 år med at udvinde ‘mica’ i den østafrikanske ø-stat.

LÆS OGSÅ: FDM – “Så ‘grønne’ er de grønne biler heller ikke”

I 2019 var hele 62 procent af arbejdsstyrken i Madagaskars miner børn, siger organisationen. Ud over det farlige arbejde klager børnene over muskelsmerter, åbne sår og vejrtrækningsproblemer som følger af mine-arbejdet.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

– Vores undersøgelser peger på behovet for, at virksomheder tager menneskerettigheder alvorligt og det gennem hele deres forsyningskæde for at hindre misbrug af sårbare arbejdere og lokalsamfund, sagde Eniko Horvath fra den internationale vagthund og humanitære organisation Business and Human Rights Resource Centre i 2019.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?