Annonce:

Audi tilbagekalder 43.000 elbiler der kan brænde op

Audi tilbagekalder i disse dage 43.000 eksemplarer af elbilerne E-Tron og E-Tron Sportback som på grund af fejl i batterimodulerne kan brænde op.

Der er risiko for, at 43.000 eksemplarer af elbilerne Audi E-Tron og E-Tron Sportback brænder op på grund af defekte battericeller.

Derfor tilbagekalder Audi nu bilerne som er solgt på flere markeder verden over. Alene i USA drejer det sig om 26.866 køretøjer.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Mens der i Tyskland er fundet frem til 1.453 biler som kan være udstyret med problematiske batterier. Alle biler er bygget mellem 2018 og 2022.

Det skriver CarExpert.

LÆS OGSÅ: Psykopater foretrækker elbiler, viser ny undersøgelse

Helt konkret mener både myndighederne og Audi, at der kan være fejl på højspændingsbatteriet, som bilmærket har fået fra underleverandøren LG.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Batteriet kalder LG for E61V. Tegn på et defekt batteri kan ifølge Audi være biler, der pludselig taber meget rækkevidde. Eller har svært ved at lade.

I værste fald kan røg fra bilerne udvikle sig til en brand i batteriet. Derfor opfordrer Audi også ejerne af bilerne til ikke at oplade til mere end 80 procent af batteriets kapacitet.

Begrænsningen i opladningen kan indstilles enten direkte i bilerne eller via den app som også kan styre en række af bilernes funktioner.

Ifølge Audi er det nødvendigt, at kunderne kører deres biler på autoriserede værksteder, da der skal særlig software til at afgøre, om den enkelte bil kører rundt med et problematisk batteri. Om nødvendigt vil Audi udskifte batterierne i enkeltmoduler.

Læs mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Læs mere herunder:

Det er langt fra første gang, at E-tron-modellerne er ramt af fejl. I 2019 måtte Audi også tilbagekalde modellen, fordi en utæthed kunne føre til, at vand trængte ind i batteriet.

Disse biler er ramt af den nye tilbagekaldelse:
Audi E-Tron fra marts 2018 til marts 2022
Audi E-Tron Sportback fra marts 2018 til marts 2022

Læs flere nyheder fra og om Audi lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler