Annonce:

Audi fortryder dum beslutning efter 7 år

I hele 7 år har Audi insisteret på, at man skulle løse en rebus, nærmest være matematiker, for at finde ud af mærkets modelnavne. Det er slut nu.

Audi har fortrudt, at man for syv år siden begyndte at kalde sine biler for 40 TFSI, 40 TDI, 50 TDI, og vi kunne blive ved.

I bund og grund skulle bilisterne – og dermed Audis kunder – have en doktorgrad i talmagi for at finde ud af, hvilken bil de egentlig sad i. I hvert fald hvis det var/er biler med de berømte fire ringe.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Faktisk var det så slemt med modelnavnene, at kunderne lige siden introduktionen af modelbetegnelserne i 2017 har klaget over det.

LÆS OGSÅ: “Dansk” bilmærke vil beskyttes mod konkurs

Vores kolleger på Bil Magasinet forsøgte i august 2021 at dechifrere, hvad pokker Audi egentlig dækkede over med den mildest talt forvirrende bunke af navne. Læs mere om det her.

Men nu er det altså slut. Og det gælder både for elbiler og fossilbilerne. Det fortæller Florian Hauser, der er marketingdirektør for Audis elbil-division til Auto Express.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Ifølge Hauser har numrene, som før dækkede over motorstørrelsen – og siden bilernes effekt – udspillet deres rolle. De er simpelthen ikke nødvendige længere. Men Audi laver faktisk mere om på modelbetegnelserne end det.

Sidste år fortalte Audis daværende direktør Markus Duesmann, ganske kort før han blev fyret i øvrigt, at den næste A4 ville blive til en A5. Ligesom A6 bliver til A7.

Audi har altså ikke helt droppet ideen om, at deres kunder helst skal være blandt verdens klogeste. I hvert fald hvis mærkets navngivning skal give bare nogenlunde mening.

Retfærdigvis skal det siges, at Audi langt fra er det eneste mærke, der gennem tiden har dummet sig gevaldigt, når det kommer til modelnavne.

Læs mere efter annoncerne:

PRØV NU: TJEK DIN BILFORSIKRING!

Indtast din nummerplade og se billige priser på bilforsikringer med det samme!


Læs mere herunder:

Nio, der efter bare 18 måneder pakker sammen og forsvinder ud af Danmark, kom faktisk i kløerne på Audis juridiske afdeling tilbage i 2022. Alt sammen fordi kineserne havde kopieret lige lovlig meget.

Vi skulle dog helt ind i 2023, før en tysk domstol endte med at give Audi ret. Beslutningen betød, at et kinesisk mærke blev forbudt at bruge en række modelnavne i Europa. Læs mere om det her.

Læs flere nyheder fra og om Audi lige her!


Annonce:

Annonce:


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler