Dommer giver Audi ret – “Disse modelnavne er nu forbudt”

Foto: Audi AG

Mærket, der også er i Danmark, må nu ikke længere bruge helt bestemt modelnavne. 

Som bilmærke kan man ikke bare gøre, hvad man vil. Det har kinesiske Nio, der også er i Danmark, for nylig fået en tysk domstols ord for. Her havde Audi anlagt en sag mod det kinesiske mærke, som tyskerne mener benytter lidt for kreative modelnavne.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

LÆS OGSÅ: Efter Clarkson-nyhed: Kunder skrider fra Amazon

Og det har en tysk dommer altså nu givet Audi ret i efter et års tovtrækkeri de to bilmærker imellem. Indtil retssagen kaldte Nio nogle modeller for ES6 og ES7. I forvejen havde Audi både modellerne S6 og S7. Og det kan altså nemt forveksles, også selvom mærkerne er vidt forskellige. Hvilket bilerne for så vidt også er.

For mens ES6 og ES7 hos Nio er SUV’er, er det for Audis vedkommende en sedan og hatchback med navnene S6 og S7. Meget apropos bogstavet ‘E’ påpegede dommeren i Audis favør. at forbrugerne kunne misforstå ES6- og 7 som elektrificerede udgaver af S6- og 7. Det skriver Automobilewoche.

Reklameblok:Lige nu undersøger Nio mulighederne for at anke dommen. Men som det er nu, står mærkets tyske importør til en bøde på 250.000 euro svarende til 1,9 mio. danske kroner. Det kan dog også veksles til seks måneders fængsel til Nios tyske direktør.

Men det ændrer ikke på, at Nio – så længe sagen kører – ikke må markedsføre modellerne ES6 og ES6 i Tyskland.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk