Annonce:

Alfa Romeo overvejer at genoplive ikonisk bil

Alfa Romeo har ikke verdens største modelprogram. Især ikke i Danmark. Men nu er der måske en lille ny på vej, siger den administrerende direktør.

Som det er lige nu, fås der kun én Alfa Romeo-model i Danmark. Nemlig SUV’en Tonale, der i USA også hedder Dodge Hornet.

Der er dog endnu en SUV på vej. Milano kalder italianerne den. Til forskel fra Tonale, som set med danske øjne er et flop, kører den nye SUV udelukkende på strøm.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Men der kan være mere på vej af den slags. I hvert fald hvis man spørger chefen for det hele i Torino – Alfas administrerende direktør Jean-Philippe Imparato.

Faktisk er han, der ikke kunne få Kevin Magnussen i en køredragt, ikke i tvivl om, hvad han gerne vil se på vejen. Nemlig en ny Alfetta.

LÆS OGSÅ: 17-årig må ikke køre bil efter knallert-tur på 68 meter

Det fortæller Imparato i et interview til Quattroruote. Der skal, siger chefen, ikke bare være en ny Tonale til C-segmentet.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

– For Alfa Romeos vedkommende nøjes vi ikke med Tonale i C-segmentet. Det, jeg gerne vil have, er en ny Alfetta, siger Imparato.

En bil direktøren beskriver som en ‘cool, men kompakt hatchback’. Den oprindelige Alfetta er nok mest kendt herhjemme for udgaverne GT og GTV6-udgaverne.

Den første generation blev bygget mellem 1974 og 1986, mens Alfa i 1994 genoplivede GTV-navnet. 11 år senere forsvandt modellen dog igen. Og den har faktisk ikke været på vejene – i hvert fald ikke som ny – lige siden.

Det er dog ikke det samme, som at GTV/Alfetta ikke er forsøgt genoplive i mellemtid. Det er dog bare sket uden om fabrikken. Læs mere om det her.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler