Emilia GT Veloce er en Alfa Romeo til en halv million…dollars!

Det koster 3,1 millioner danske kroner - eller en halv million dollars - at bygge en klassisk Alfa Romeo Giulia GT om

Verden går ikke kun i retningen af elbiler – der er også rigtigt gode penge i at restaurere biler.

Det kan tyske Emilia Auto GmbH og VELA Performance skrive under på. De har i hvert fald bygget en ældre Alfa Romeo Giulia GT om for en anseelig formue. Det har kostet kunden – som er forblevet anonym – godt en halv million dollars at få sin Alfa givet nyt liv.

Det svarer til 3,13 millioner danske kroner. Det er selvfølgelig før dansk afgift, told, skat og moms. Omvendt er køberen næppe dansk.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Resultatet hedder Emilia GT Veloce. Og det er et mesterværk på fire hjul. Ringere kan vi ikke beskrive bilen, der har fået gentænkt hele chassiet, undervognen og motoren.

En bil med mindst 510 hk
Motoren er hentet fra en Giulia Quadrifoglio. Altså er det en 2,9-liters V6’er med dobbelte turboer og mindst 510 hestekræfter. Men det er ikke det eneste fra den moderne Giulia, som har fundet vej over i det ældre modstykke. Det samme har den otte-trins automatgearkasse fra ZF nemlig også.

Ses vi til Auto Show?


Kig i øvrigt godt efter? Kan du fornemme det? Måske endda se det. Hele chassiset er genopbygget på en ny rørramme. Alt fra kølerhjelm til skærme og lygter er altså nyt i den ellers meget klassiske Alfa Romeo.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
I kabinen har man holdt sig til det klassiske udtryk. Dog med tilvalg af visse moderne bekvemligheder som aircondition, servostyring og bluetooh-opkobling.

Det koster 3,1 millioner danske kroner - eller en halv million dollars - at bygge en klassisk Alfa Romeo Giulia GT om

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk