Reklame:

ÅH NEJ! Nu stiger benzin og diesel IGEN i pris

En sammenslutning af olieproducenter har meddelt, at man vil skrue ned for produktionen. Det har allerede presset prisen op.

Der er dårligt nyt på vej til de danske bilister. Og det er en nyhed med fart på. Sammenslutningen af olieproducerende lande i Mellemøsten OPEC+ meddelte søndag, at man ville skære i produktionen.

Det har allerede fået prisen på verdensmarkedet til at stige. Mandag steg prisen med 5,5 procent til omkring 84,5 dollars pr. tønde. Men der kan være endnu vildere stigninger på vej.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Hos norske Rystad Energy, der har specialiseret sig i analyser af energimarkedet, forudser man, at prisen pr. tønde bare vil buldre derudaf. Og i sådan et tempo, at hver tønde vil koste 110 dollar til sommer. Det er en stigning på 37 procent.

Til sammenligning kostede en tønde råolie en tønde råolie over 120 dollar, da danskerne i maj sidste år betalte 20 kr. literen for benzin og diesel. Et af de lande, som har meddelt at man skruer ned for hanerne, er Saudi-Arabien.

LÆS OGSÅ: Max Verstappen truer med at forlade Formel 1

Her vil man fjerne 500.000 tønder olie fra markedet om dagen. Og det kan være med til at puste yderligere til den generelle inflation, fordi alting bliver dyrere, når olien gør det. Det forklarer forbrugerøkonom hos Nordea Ida Marie Moesby til Ekstra Bladet.

Reklameblok:
 

 
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?