Annonce:

5-cylindret Skoda Superb er ‘født’ med 720 hestekræfter

Jeroen har skabt sig en Skoda af dem der er rigtig langt i mellem. For hvornår har du sidst set en Superb med 720 hestekræfter?

Nej, vel? Men jo. Den er god nok. I Holland kører denne grønne Skoda Superb rundt. Helt lovligt. Lidt vildt når man tænker på, hvad den egentlig er.

Under hjelmen finder du nemlig en femcylindret Audi-motor. Ja, Jeroens Skoda er udstyret med den samme kværn som Audi RS 3 og TT RS. Med den forskel at Skodaen har langt flere hestekræfter.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

LÆS OGSÅ: Gut bygger verdens første Skoda Superb RS

Med 2-bars tryk på single-turboen er der 720 hestekræfter og svimlende 830 newtonmeter at komme efter. Men faktisk kan den 7-trins dobbeltkoblingsgear klarer op til 950 Nm.

Til sammenligning må en Audi RS 3 nøjes med 407 hestekræfter og 500 Nm. En Skoda Superb kan du slet ikke få med rækkefemmer. I hvert fald ikke fra fabrikken.

Mellem 2008 og 2015 kunne modellen dog fås med 3,6-liters V6-motor og firehjulstræk. Sådan en råder dansk politi blandt andet over. Mindst én altså. I dag er der kun firehjulstrækket tilbage.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Den mest potente Superb årgang 2023 er en 2-liters turbobenziner med 270 hestekræfter. En anelse trist når vi nu ved, hvad der er plads til mellem forhjulene.

Læs flere nyheder fra og om Skoda lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler