Annonce:

38 procent af disse danskere frygter at få bilen konfiskeret

Tre år med loven mod vanvidsbilisme har sat sine spor i landets bilforhandlere, hvor 38 procent stadig frygter, at staten tager biler fra dem.

38 procent af de danske bilforhandlere frygter stadig, at de kan miste en bil, fordi en vanvidsbilist sætter sig bag rattet til en prøvetur.

Det selvom loven er tre år gammel, og kun to procent i samme undersøgelse svarer, at de har prøvet at få konfiskeret en bil.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver Autobranchen Danmark.

Undersøgelsen er blevet foretaget af organisationen blandt sine medlemmer. Og deres respons bekymrer direktør i Autobranchen Danmark, Gitte Seeberg.

LÆS OGSÅ: 24-årig fik inddraget sin bil – bare ikke af politiet

– Der er al mulig grund til at slå ned på vanvidsbilisme, men man skal ramme dem, der kører hasarderet, og ikke forhandlere eller værksteder, der blot driver deres forretning, siger hun.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Direktøren glæder sig over, at få af hendes medlemmer er blevet ramt af loven. Men hun kalder nu alligevel konsekvensen for ‘uacceptabel og uholdbar’.

Samtidig peger undersøgelsen på, at 10 procent af de danske bilforhandlere grundlæggende har ændret deres måde at drive forretning på.

– Det er tydeligt for enhver, at det er højst uretfærdigt, at man straffer uskyldige økonomisk for andres forbrydelse. Derfor bør politikerne levere den officielle vejledning i en fart, siger Gitte Seeberg.

Nogen lempelse af reglerne er der dog ikke udsigt til. Tværtimod fortalte regeringen allerede sidste år, at man ser på muligheden for at stramme grebet om vanvidsbilisterne yderligere. Læs mere om det her.

Læs mere efter annoncerne:

BETALER DU FOR MEGET I BILFORSIKRING?

Det er dumt at betale for meget! Indtast din nummerplade herunder og se tilbud:


Læs mere herunder:

Imens beslaglægger politikredsene rundt omkring i landet stadig biler i hobetal. Når bilerne i sidste ende bliver konfiskeret, betyder det, at staten bliver ejer af lidt af hvert på fire hjul.

Blandt andet en helt speciel Audi, som Byretten i Næstved for nylig tog fra en 27-årig mand, der havde lånt den af sin storebror. Læs mere om sagen her.


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler