Annonce:

Wales overvejer at droppe hastighedsgrænse på 30 km/t

Mens flere kommuner herhjemme har travlt med at tvinge hastigheden ned, overvejer waliserne nu at droppe et hastighedsforbud som blev indført sidste år.

20 miles i timen eller godt 32 km/t.

Det er, hvad bilister må køre på store dele af vejene i England. Men nu kan disse zoner måske snart være fortid.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver avisen The Sun.

For mens man i Wales, der er en del af Storbritannien, sidste år indførte forbud mod hastigheder over 32 km/t i hele landet, overvejer man nu at ophæve forbuddet.

LÆS OGSÅ: Christian vil give biler veteranstatus allerede efter 25 år

Debatten er opstået efter et hav af klager fra bilister. Også politikere har stillet sig på bilisternes side. De konservative siger, at den socialdemokratisk styrede Labour-regering er imod alle bilister.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

– Den walisiske befolkning vil gerne kunne fortsætte deres hverdag, men Labours manglende investeringer i offentlig transport, forbuddet mod byggeriet af veje og hastighedsgrænser på 20 miles i timen forhindrer præcis dette.

– Vi opfordrer den walisiske Labour-regering til at droppe krigen mod bilister, ophæve bygningsforbuddet og hastighedsgrænsen på 20 miles i timen. Det vil få Wales i gang igen, siger den konservative politiker Natasha Asghar.

For regeringens vedkommende har en talsmand ifølge The Sun gjort det klart, at man ‘ønsker at lytte til’ holdningerne til den nationale hastighedsgrænse. Og at det er en ‘topprioritet’ for regeringen.

Noget tyder da også på, at waliserne er meget imod at de ikke må køre hurtigere end 32 km/t. Ud af en befolkning på 3,1 millioner mennesker har 470.000 skrevet under på et borgerforslag, der vil afskaffe hastighedsgrænsen.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Politikerne skal se på forslag, der får mere end 10.000 underskrifter. Herhjemme skal der 50.000 underskrifter til et borgerforslag, før det kan nå ind i folketingssalen.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler