VW-praktikanter bygger Golf Variant med 400 hk

Et team af VW-praktikanter har taget to vilde projektbiler med til verdens største VAG-fest

Der er ikke meget ‘hente kaffe’-tjans over at være praktikant på Volkswagen-fabrikken i den tyske delstat Sachsen. Hvert år får praktikanterne nemlig lov til at bygge vilde projekter til Wörtherseetreffender er verdens største træf for biler fra Volkswagen-koncernen. I 2019 har de taget to biler med.

Aurora er en hatchback baseret på Golf GTI Mk. 7. Men hvor den almindelige GTI må nøjes med 290 hestekræfter, har Aurora hele 380 hypper fra den to-liters, turboladet benzinmotor. Samtlige kræfter går gennem forhjulene via et syvtrins DSG-gear.

Reklameblok:Interiørbilleder er der endnu ingen af. Men VW siger, at praktikanterne har fjernet bagsæderne til gengæld for skærme ned gemmen midterkonsollen, der viser alle bilens data.

LÆS OGSÅ: DISSE TO HIDSIGHEDER HAVDE PRAKTIKANTERNE MED SIDSTE ÅR 

Udover de ekstra muskler under hjelmen har bilen et anlæg med en massiv effekt på 3.500 Watt.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

Men endnu vildere bliver det, når bilen bliver lidt længere. For praktikanterne har også rodet med stationcar-udgaven, Variant. Baseret på teknikken fra den Golf R400, der aldrig blev til noget, har bilen 400 hestekræfter, firehjulstræk og plads til hele den pukkelryggede.

Bilen med det mundrette navn Golf Estate R 4MOTION FighteR er også noget bredere end standard-golfen. Seks centimer har et aggressivt bodykit lagt over bilen hele vejen rundt.

 

Reklameblok:

 

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk