VW overvejer at sælge Lamborghini

VW-gruppen skal være det dobbelt værd – et salg af Lamborghini kan være konsekvensen

I 2030 skal VAG-gruppen, der står bag mærker som Volkswagen, Seat, Skoda, Audi og Lamborghini, være dobbelt så meget værd som nu.

Annonce for Danmarks største bilmesse:

Som konsekvens heraf overvejer VW-toppen kraftigt at sælge det italienske superbils mærke fra porteføljen, det skriver Bloomberg i en ny rapport.

Lige har VAG-koncernen en markedsværdi på 89 millarder dollar, og det er altså den, der skal være dobbelt så stor allerede om 11 år.

LÆS OGSÅ: Betjent stopper Opel Zafira med “sygt” fordæk

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

Det vil tyskerne enten gøre ved at sælge Lamborghini fra eller skille mærket ud som et selvstændigt, børsnoteret selskab. Sidstnævnte mulighed benyttede Fiat sig af i 2015, da Ferrari blev et selvstændigt mærke med en børsnotering d. 20 oktober det år.

Mærket er millarder værd
Skulle VAG-gruppen vælge at børsnotere Lamborghini, kan det vise sig at blive en guldrandet forretning.

Det italienske superbilsmærke har nemlig aldrig solgt flere biler end lige nu – hvilket hovedsageligt skyldes introduktionen af SUV’en Urus i december 2017.

Mærket vurderes at være op mod 11 millarder dollar værd i øjeblikket. Spoles tiden har Lamborghini levet trods modeller som den succesfulde Miura en omtåget tilværelse. Det var først da VAG-gruppen købte mærket i 1998, at der kom styr på økonomien.

Reklameblok:

Før da havde Lamborghini både været ejet af Chrysler og en malaysisk investorgruppe.

Selv har VW-toppen ikke sagt noget om et muligt salg af Lamborghini, men ifølge Bloomberg er forberedelserne allerede i gang, og en endelig beslutning vil højst sandsynlig være klar i slutningen af 2020.

 

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk