Annonce:

VW-chef ombestemmer sig – lover ny motor med “op til 1.700 hestekræfter”

VAG-gruppens øverste chef, der også styrer Porsche, lover nu, at en ny elbilplatform er klar hurtigere end ventet – og at den vil være vildere end først antaget.

Op til 1.700 hestekræfter.

Det er VAG-gruppens øverste direktør, Oliver Blume, ikke i tvivl, om at en ny elmotor-platform bliver god for. Det fortæller han i et interview med Autocar.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Hvis vi skal være helt præcise, sagde Blume – der også er øverst ansvarlig for Porsche – at den nye platform vil være god for op til 1.725 hestekræfter.

Ordene om den nye, såkaldte SSP-platform faldt i sidste uge på Volkswagens egen ‘capital markets day’, hvor mærkets investorer mødtes.

LÆS OGSÅ: Verdens billigste Tesla trænger til en kærlig hånd… måske to!

Oliver Blumes løfter til investorerne er på flere måder forbedringer af Volkswagen egen forventninger til projektet.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Først sagde den tyske bilkoncern nemlig, at man ‘kun’ vil levere op til 1.100 hestekræfter med den nye platform. Kort efter lød det, at Volkswagen var ramt af diverse problemer. Bl.a. gjorde softwaren bag platformen knuder,

Men nu er de problemer altså ikke helt så store alligevel. I hvert fald ikke større end at Oliver Blume sidste torsdag sagde, at man fremskyndede deadline 2026. Noget tyskerne ellers var nødt til at trække i land med så sent som sidste år.

I november 2022 sagde VAG-gruppen tidligere chef, at man på grund af netop softwareproblemer ville udskyde projektet til engang i 2028/2029.


Annonce:

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler