Reklame:

Volvo er bange – rykker produktionen til helt nyt land

En af årets mest ventede biler skal nu produceres i et helt anden land end planlagt. Kinesiske Volvo frygter nemlig en kommende importtold fra EU.

Det er ikke sikkert, at EU gør alvor af truslen. Men hvis det sker, der skal lægges straftold på produkter fra Kina, er Volvo klar.

Det kinesiske mærke vil nemlig rykke produktion af den lille, elbil EX30 til Belgien. Den skulle ellers udelukkende bygges i Kina.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Men nu, hvor EU undersøger kineserne for svindel i ledtog med landets bilfabrikker, er Volvo kommet på andre tanker.

Fra 2025 skal den lille EX30 således produceres side om side med modellerne XC40 og C40 i den belgiske by Gent.

LÆS OGSÅ: Medie: Resterne af lukket bilmærke genopstår – vanvittig bil skal bygges!

Det skriver Automotive News.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

– Ved at bygge EX30 i Gent udgår vi problemer, hvis told – eller i værste et forbud – bliver en realitet, siger Volvos administerende direktør Jim Rowan til mediet.

Tilbage i september fortalte EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, at EU ville sætte gang i en større undersøgelse, af om kineserne ulovligt yder statsstøtte til landets bil-industri.

En statsstøtte der holder priserne på kinesiske biler kunstigt lave. Kommer EU frem til, at det forholder sig sådan, kan Volvo og flere andre bilproducenter, der bygger biler i netop Kina, komme i klemme.

Reklameblok:Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?