Annonce:

Volkswagen vil have myndigheder til destruere egne biler

En Volkswagen-forhandler troede, han havde fundet en fed fidus ved at importerer Volkswagens elbiler fra Kina. Men den går ikke, siger Volkswagen.

En tysk Volkswagen-forhandler har fået et sagsanlæg på halsen. Volkswagen i Tyskland har nemlig opdaget, at han har parallelimporteret mærkets egne elbiler fra Kina.

Helt konkret har Volkswagen trukket forhandleren Gregory Brudny i retten, fordi han har importeret 22 eksemplarer af modellen ID.6 fra Kina.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Biler, forklarer forhandleren, som han har fået gennem de officielle kanaler. Endda af Volkswagens eget joint venture i Kina – VW-FAW.

Det skriver tyske Automobilwoche.

LÆS OGSÅ: Medie: Så meget tjener Lewis Hamilton hos Ferrari

Alt sammen for at få billigere elbiler. I december 2023 valgte den tyske regering nemlig at trække al offentlig støtte til nye elbiler. Noget der ellers betød, at tyskerne kunne få op til 6.000 euro i støtte til køb af en ny bil.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Støtteordningen var dog blot det halve, da den tyske regering afskaffede den i december sidste år. ID.6’eren, som Volkswagen nu er sur over, findes i Tyskland, er sådan set bare en ID.4 med forlænget akselafstand.

Til gengæld er ID.6 markant billigere. I Kina koster den, hvad der svarer til 33.700 euro. Mens Volkswagen i Tyskland vil have mindst 43.600 for søsterbilen.

De tyske myndigheder har endda godkendt ID.6’erne fra Kina efter lidt ændringer. Bl.a. softwareopdateringer.

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - indholdet fortsætter herunder:

Men det vil Volkswagen altså ikke høre tale om. Det skyldes – siger bilmærket – bl.a., at ID.6 ikke er udstyret med en automatisk nødbremse, som er lovpligtig i EU.

I en foreløbig afgørelse er det blevet besluttet, at bilerne skal beslaglægges. Men Volkswagen i Tyskland vil have bilerne destrueret. Både afgørelsen og Volkswagens anmodning har forhandleren dog anket på stedet.


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler