Annonce:

Volkswagen vender om – nu er benzin og diesel godt

Volkswagen øverste direktør Thomas Schäfer er glad for, at forbrændingsmotoren kan holde mærket oppe, når elbilerne svigter.

Besøg vores annoncør:

Volkswagen har ikke helt så travlt med at komme væk fra forbrændingsmotoren, som tyskerne før har antydet.

Mærket fra Wolfsburg tager ikke bare 500 milliarder fra en pulje, der ellers skulle bruges på elbiler; pengene bruges direkte på fossilbiler. Læs mere om det her.

– Vi er i den heldige situation, at vi kan tilbyde helt nye forbrændingsmotormodeller som Passat og Tiguan eller fra næste år den nye T-Roc, siger administrerende direktør Thomas Schäfer til Automobilwoche.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Udmeldingen kommer efter en maj måned, hvor Volkswagen har måttet se sit salg af elbiler få en nedsmeltning på hjemmemarkedet i Tyskland. Europas største bilmarked vender da også generelt ryggen til nye elbiler, når man kigger på de rå tal.

LÆS OGSÅ: Disse biler skrotter danskerne flest af lige nu

Ude hos forhandlerne bliver det nemlig stadig sværere at sælge elbilerne, som tyskerne siden december sidste år ikke har kunnet få statsstøtte til. Allerede i januar faldt salget af elbiler med 55 procent i forhold til samme måned i 2023.

Og salget er faktisk kun gået én vej lige siden. Omvendt vinder både de rene diesel- og benzinbiler samt hybriderne markedsandele på den bekostning.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Samtidig erkender Volkswagen nu, at det er nødvendigt at holde især plug-in-hybriderne i live i modelprogrammet. Det er endda kommet bag på mærket, at det er plug-in-hybriderne, der lige nu hitter hos køberne. Læs mere om det her.

Omverden vil Volkswagen, der med dieselgate tilskrives størstedelen af forbrændingsmotorens udskamning, også stadig deres for at komme af med netop diesel og benzin.

– Med et passende produktsortiment, lang rækkevidde og optimeret ladeinfrastruktur vil folk før eller siden på egen hånd beslutte sig for at købe en elbil. Som branche og virksomhed gør vi alt, hvad vi kan for at få e-mobilitet til at blive udbredt, siger Thomas Schäfer til mediet.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler