Annonce:

VW bruger 500 mia. kroner fra elbiler på benzin og diesel

Volkswagen fortryder en hundrede procents satsning på elbiler. Nu skal forbrændingsmotoren ‘holdes konkurrencedygtig’ med en milliard-investering.

Volkswagen lagde sidste år 180 milliarder euro svarende til 1.300 millarder kroner kroner til side til udviklingen af kommende elbiler.

Men nu skal hele pengepuljen alligevel ikke bruges på elbiler. Faktisk er det tyske mærke nu klar til at tage 60 milliarder euro svarende til 447 milliarder danske kroner og bruge dem på forbrændingsmotorer.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Ved at hælde de voldsomt mange penge i forbrændingsmotoren sikrer Volkswagen ifølge mærkets økonomidirektør Arno Antlitz sig en konkurrencedygtig udvikling af teknologien.

Det skriver Automotive News Europe.

LÆS OGSÅ: Direktør græd – lukket bilfabrik tømt for dele

Volkswagen holder stadig fast i, at “elbiler er fremtiden”, men som Antlitz også siger, er forbrændingsmotorens tid ‘ikke ovre endnu’.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Det er en markant anden udmelding end den, Volkswagens administerende direktør Thomas Schäfer kom med for bare et år siden, da han kaldte forbrændingsmotoren for en forældet teknologi, da han blev spurgt til syntetisk brændstof. Det såkaldte e-fuel.

Noget om Volkswagen-gruppen faktisk arbejder på. Senest har Lamborghini meldt ud, at man bl.a. vil gå ad den vej. Altså i retning af syntetisk benzin.

Porsche har allerede gang i en produktion af syntetisk benzin. Det sker på en fabrik i Chile. Ligesom fabrikker er planlagt til at skyde op i andre lande. Bl.a. USA. Læs mere om det her.

Volkswagen har tidligere sagt, at man udelukkende vil sælge elbiler i Europa i 2033. Imellem tiden er flere af konkurrenterne dog ikke bare begyndt at vakle men har trukket lignende målsætninger helt tilbage.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Ford, der oprindelig var ude med et mål om at være tre år hurtigere fremme med et modelprogram af elbiler, siger nu, at man ikke længere kun vil sælge biler med ledning til europærerne.

Hos Mercedes er man også klar til at skrotte sin målsætning om elbiler. Og den administrerende direktør Ola Källenius skal endda have beordret udviklingen af to nye elbil-platforme lukket af økonomiske hensyn. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler