Annonce:

Volkswagen solgte MANGE flere pølser end biler i 2023

Faktisk gik det så godt for Volkswagens currywurst, at mærket aldrig nogensinde har solgt pølser. Men der skulle protester til.

Er der noget, Volkswagen kunder skulle bede om i løbet af 2023, så var det… pølser?! Ja, den er god nok.

Faktisk konsumerede bilmærkets fabriksansatte så mange af de berømte Volkswagen currywurst-pølser, at det langt overgik salget af personbiler.

Det skriver Auto Bild på baggrund af et internt notat, der er sendt rundt til Volkswagen-ansatte i Tyskland.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Og faktisk overgik salget af pølser ikke bare antallet af personbiler. Pølsen i sig selv slog også rekord sidste år, da Volkswagen-ansatte købte 8,33 millioner af dem i 2023.

LÆS OGSÅ: Bilmærker vil bruge 40 milliarder kr. på nye fossilbiler

Det er 400.000 flere end i hele 2022. Ifølge Auto Bild skyldes stigningen primært den ‘hotdog’-udgave af currypølsen, som Volkswagen-kantinerne satte på menukortet i 2021.

Til sammenligning lykkedes det ‘kun’ at sælge 4,87 millioner Volkswagen-modeller i hele 2023. Det var dog stadig 6,7 procent flere end året før, fortalte mærket i en pressemeddelelse i januar.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

VW Currywurst fremstilles i Volkswagen Service Factory. Men det er ikke kun de fabriksansatte, der nyder godt af den. Det gør handlende i den tyske delstat Niedersachsen også. Her findes pølsen nemlig i mange supermarkeder.

I 2021 forsøgte Volkswagen sig med at fjerne currywurst fra menuen i kantinen på hovedfabrikken i Wolfsburg, da man ville tvinge de ansatte til at vælge mere kødfrie alternativer.

Det var dog en ufattelig upopulær beslutning. Faktisk fik den Tysklands tidligere kansler Gerhard Schröder til at blande sig i debatten på protestsiden.

En bevægelse, der til sidst lagde så massivt et pres på Volkswagen, at currywurst var tilbage på menuen i løbet af august 2023.

Læs mere efter annoncerne:

BETALER DU FOR MEGET I BILFORSIKRING?

Det er dumt at betale for meget! Indtast din nummerplade herunder og se tilbud:


Læs mere herunder:

Vi vil gerne indrømme, at der langt mellem ‘mad-nyhederne’ her på Boosted. Men de er der. Det vakte eksempelvis godt med opsigt, da en gut fik politiet på nakken – og en bøde – fordi han spiste en kebab bag rattet. Læs mere om det her.

Læs flere nyheder fra og om Volkswagen lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler