Annonce:

Volkswagen og Renault dropper kæmpe samarbejde

Det bliver ikke til noget mellem Volkswagen og Renault. I hvert fald ikke når det kommer til en lille og billig elbil.

Volkswagen vil alligevel ikke arbejde sammen med Renault, eller er det omvendt? Måske går beslutningen i virkeligheden begge veje.

I hvert fald ligger det nu fast, at de to bilkoncerner alligevel ikke skal udvikle en elbil med et prisskilt omkring eller under 20.000 euro sammen. Det svarer til 150.000 danske kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Overfor Automobilwoche peger Wayne Griffiths, chef for Cupra, som er en del af Volkswagen-koncernen, på firmaets udfordringer.

– Et af problemerne med elektromobilitet er, at vi hidtil ikke har haft nogen sammenlignelig model i samme prisklasse som en billig fossilbil. Det er derfor, vi begynder nu, siger han.

LÆS OGSÅ: Dansk kendis snydt af bilforhandler: “Alt er væk”

Det er eller Seat/Cupra, der har fået det overordnede ansvar for, at Volkswagen-koncernen om godt halvandet år kan lancere en lille, ‘billig’ elbil. Trillingerne får navnene: Volkswagen ID.2 All, Skoda Epiq og Cupra Raval.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

De biler kommer dog ikke til at koste 150.000 kroner. I stedet vurderes det, at Volkswagen ID.2 All ender omkring de 25.000 euro, altså lige knap 190.000 kroner.

Men den tilsvarende Cupra bliver dog dyrere. Hvor meget dyrere vil Wayne Griffiths ikke sige noget om endnu.

Omvendt er Renaults topdirektør Luca de Meo ærgelig over, at samarbejdet med tyskerne er dødt efter flere måneders forhandlinger.

– Jeg ville gerne vise, at den europæiske industri kunne arbejde sammen som et team, så jeg synes, det er en tabt mulighed. Men der kan være andre muligheder, sagde Renault-chef Luca de Meo på en konference for nylig.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler