VIDEO: Tesla stopper midt på motorvej – skyld i 8 uheld

Tesla Model S-ejeren hævdede efterfølgende, at bilens selvkørende funktioner var slået til.

Det var ikke med vilje, at en Tesla Model S stoppede på noget motorvej i San Francisco. I hvert fald ikke hvis man spørger ejeren – en 76-årig mand. I stedet gav han efterfølgende bilens selvkørende systemer skylden. Det skriver flere medier – blandt andet The Independent.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Teslaens pludselige opbremsning resultede efterfølgende i otte andre ulykker, hvor ni personer – herunder et blot to-årigt barn – kom til skade. Dog ikke livstruende.

LÆS OGSÅ: Vidste du det? Her løber p-afgiften ALTID op i 1.020 kr.

Blot før timer før ulykken, der skete på den amerikanske helligdag Thanksgiving – fortalte Teslas administrerende direktør, Elon Musk, at mærket selvkørende systemer nu var gjort tilgængelig som offentligt beta-program.

Reklameblok:Tesla kaldte det en ‘stor milepæl for mærket’. De amerikanske trafiksikkerheds-myndigheder The National Highway Traffic Safety Administration,NHTSA, er dog knap så begejstret for de selvkørende Teslaer, som faktisk ikke er så selvkørende endda.

Imellem juli 2021 og juni sidste år registrerede NHTSA 329 trafikulykker, hvor Teslas selvkørende systemer var involveret.

KLUMME: Hader Boosted-redaktionen virkelig elbiler?

Reklameblok:

 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk