VIDEO: Førerløs taxa har ingen retningssans – kører på cykelstien

Det kan godt være, at selvkørende biler lyder som noget smart hejs. Men kloge er ‘de’ ikke ligefrem. 

Kan biler en dag køre helt selv? Altså uden menneskelig indblanding. Måske. Men som det er nu, er forsøgene på at lave netop selvkørende biler langt fra perfektion. Gang på gang dukker skræk-eksempler på den nuværende ‘selvkørende’ bil op.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Det skete eksempelvis tilbage i november, da en 76-årig mand sad i en Tesla som pludselig bremsede midt ude på en travl motorvej. Bilisten hævdede senere, at det var bilens selvkørende systemer som fik den til at klodse bremsen. Fænomenet er også kendt som ‘ghost braking’.

LÆS OGSÅ: Vidste du det? Her løber p-afgiften ALTID op i 1.020 kr.

Og her er endnu et eksempel. Omend et mindre alvorligt et af slagsen. Cyklisten Robert Foster har nemlig spottet en af de førerløse taxaer fra hyrevognsfirmaet Cruise. Bilerne kører på forsøgsbasis rundt i flere amerikanske byer. Blandt andet Austin, Texas, hvor optagelsen her er fra.

Reklameblok:Kører som uerfarne bilister
Bilen i klippet her befinder sig et sted, hvor den slet ikke må køre. Nemlig på cykelstien. Og det synes Robert Foster er noget mærkeligt.

– De (robot-taxaerne,red.) kører lidt ligesom man kan forvente at uerfarne, rigtige bilister gør, siger han til KXAN News.

Det er langt fra første gang, at de selvkørende taxaer er på afveje. I sommeren sidste år kunne man i San Francisco få sig noget af et syret syn, da flere af byens i alt 30 Cruise-taxaer klumpede sig sammen på samme vej.

Reklameblok:

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk