Reklame:

Ukendt bilmærke afsløret – sælger deres egne biler til dem selv

Først fløj mærkets værdi på aktiemarkedet i vejret. For kun få dage efter at styrtdykke igen. Og nu viser det sig, at VinFast køber og sælger bil af og til sig selv.

Skandalen med fire hjul, der står VinFast på, ruller derudaf med uændret hastighed. Først fløj mærkets værdi på aktiemarkedet op i sådan et tempo, at kun Tesla og Toyota var mere værd.

Siden styrtdykkede VinFast-aktien med et brag. Og nu viser det sig, at mærket køber sine egne biler.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Langt de fleste af de 11.300 biler, som VinFast i første solgte i halvdel af 2023, havde samme køber. Nemlig et taxaselskab som er ejet af VinGroup. Hvilket er det samme firma som ejer VinFast.

Det afslører dokumenter og salgstal som United States Securities and Exchange Commission ligger inde med. Det skriver Barrons.com.

LÆS OGSÅ: Endnu en kommune forbyder hastigheder over 50 km/t – “Det er en stor sejr”

I første halvdel af 2023 har VinFast således solgt mere end 7.000 biler til taxaselskabet Green and Smart Mobility. Både VinFast og taxaselskabet er grundlagt og ejet af den vietnamesiske forretningsmand Pham Nhat Vuong.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

VinFast-aktien er siden, firmaet for bare få dage siden var verden tredjemest værdifulde bilmærke, faldet voldsomt. I denne uge koster en VinFast-aktie 17,2 dollar. Langt fra højdepunktet på 93 dollar svarende til 650 kr.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?