Annonce:

Ukendt bilmærke afsløret – sælger deres egne biler til dem selv

Først fløj mærkets værdi på aktiemarkedet i vejret. For kun få dage efter at styrtdykke igen. Og nu viser det sig, at VinFast køber og sælger bil af og til sig selv.

Besøg vores annoncør:

Skandalen med fire hjul, der står VinFast på, ruller derudaf med uændret hastighed. Først fløj mærkets værdi på aktiemarkedet op i sådan et tempo, at kun Tesla og Toyota var mere værd.

Siden styrtdykkede VinFast-aktien med et brag. Og nu viser det sig, at mærket køber sine egne biler.

Langt de fleste af de 11.300 biler, som VinFast i første solgte i halvdel af 2023, havde samme køber. Nemlig et taxaselskab som er ejet af VinGroup. Hvilket er det samme firma som ejer VinFast.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det afslører dokumenter og salgstal som United States Securities and Exchange Commission ligger inde med. Det skriver Barrons.com.

LÆS OGSÅ: Endnu en kommune forbyder hastigheder over 50 km/t – “Det er en stor sejr”

I første halvdel af 2023 har VinFast således solgt mere end 7.000 biler til taxaselskabet Green and Smart Mobility. Både VinFast og taxaselskabet er grundlagt og ejet af den vietnamesiske forretningsmand Pham Nhat Vuong.

VinFast-aktien er siden, firmaet for bare få dage siden var verden tredjemest værdifulde bilmærke, faldet voldsomt. I denne uge koster en VinFast-aktie 17,2 dollar. Langt fra højdepunktet på 93 dollar svarende til 650 kr.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler