Annonce:

USA vil udstyre alle nye biler med uhyggelig overvågning

I EU har alle nye biler en hastighedsbegrænser. I USA vil man gå skridtet videre og forhindre alle nye biler i at køre videre under visse omstændigheder.

Alle nye biler i EU hyler op, lige så snart den gældende fartgrænse overskrides med én kilometer i timen. Det kan måske lyde åndssvagt, men det er et lovkrav.

EU kalder systemet Intelligent Speed Adaptation (ISA). Og det kan heldigvis slås fra, men du kan læse mere om det her.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

I USA overvejer myndighederne dog at gå endnu længere. Lige nu ligger der et forslag, som vil udstyre alle nye biler i landet med en ‘kill switch’ – en dødmandskontakt.

Det skriver Carscoops.

LÆS OGSÅ: Nu skal bilisterne vænne sig til nyt forbud i trafikken

Loven er allerede vedtaget. Men det er de specfikke værktøjer i lovteksten, der nu arbejdes videre med. Og det bliver hurtigt uhyggelig læsning. Også selvom idéen bagved er god.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Med en dødmandskontakt i nye biler vil USA forlange, at alle bilfabrikker overvåger deres kunder – altså bilisterne – endnu mere, end det er tilfældet i dag.

Lovforslaget lægger op til at gøre det sværere for spritbilister overhovedet at sætte sig bag rattet. Især fordi spritkørsel hvert år koster 10.000 amerikanere livet i trafikken.

Overvejer at indføre EU-regel
Amerikanerne kalder systemet for ‘Advanced Impaired Driving Technology’. Med loven vil bilmærkerne blive pålagt at installere systemer, der holder strengt øje med bilisterne.

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - indholdet fortsætter herunder:

Blandt andet lægger loven op til, at ‘biler skal kunne gå ud eller begrænse motorens ydeevne’, hvis bilisten skønnes ‘ude af stand til at køre bil’.

Systemet skal også aktivt kunne måle, om personen bag rattet har alkohol i blodet, og i givet fald om det er mere end det tilladte.

De amerikanske trafiksikkerhedsmyndigheder skriver ikke noget specifikt, om hvordan systemet skal udformes eller hvordan det præcist skal virke.

Knalder bilen bare bremserne i? Eller trækker den ind til siden, slår katastrofeblinket til og går ud? Den beslutning er endnu ikke taget.

Annonce:

Amerikanerne overvejer i øvrigt at følge EU’s eksempel og indføre obligatorisk hastighedsbegrænser i alle nye biler.


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler