Annonce:

Trist “sex”-tendens er udbredt på erhvervsskolerne

Mere end hver fjerde kvindelige elev på 17 år eller endnu yngre oplever forsøg på uønsket seksuel kontakt, viser en ny analyse.

Mere end hver fjerde kvindelige elev på 17 år eller endnu yngre fortæller i en ny analyse, som Institut for Menneskerettigheder står bag, at de oplever uønsket seksuel opmærksomhed på erhvervsskolerne.

I undersøgelsen har 40.000 erhvervsskoleelever, der var indskrevet på skolerne i 2022, svaret på spørgsmål om trivsel.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Og det ser altså ikke for godt ud. I hvert fald ikke når det kommer til uønsket seksuel kontakt. Det fortæller Institut for Menneskerettigheder i en pressemeddelelse.

– Det er helt afgørende, at erhvervsskolerne lever op til deres forpligtelser og styrker deres vejledning for de elever, der mistrives i deres uddannelsesforløb på grund af seksuel chikane.

LÆS OGSÅ: Endnu et bilmærke fyrer 100 forhandlere

– Elever, som har været udsat for seksuel chikane, står i en særlig sårbar situation, hvis de ikke har nogen steder at søge hjælp, lyder det fra Louise Holck, direktør for Institut for Menneskerettigheder.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Undersøgelsen står i kontrast til det der ellers er erhvervsskolernes pligt. I trivselsundersøgelser har erhvervsskolerne siden 2021 nemlig skullet spørge ind til ‘uønsket seksuel opmærksomhed’.

Men noget tyder altså på, at problemet ikke er løst endnu. Omvendt har en kampagne for at fjerne noget ellers meget traditionsrigt ude på landets autoværksteder mødt heftig modstand. Også blandt kvinder. Læs mere om det her.


Annonce:

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - herunder er der mere gratis indhold!
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler