Annonce:

Toyotas fiflen spreder sig – har snydt med europæiske biler

Toyota har allerede indrømmet snyd med crashtest af en lang række biler til det japanske marked. Nu viser det sig, at det også gælder biler i Europa.

Toyota-toppen måtte for nylig bøje nakken dybt og indrømme snyd med en lang række crashtest og sikkerhedscertificeringer i japanske bilmodeller.

Mærket har dog af flere omgange nægtet, at svindlen også har ramt biler, som er sendt ud på det europæiske marked. Men det viser sig nu at være løgn.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Japans transportministerium bekræfter nu over for landets største avis Yomiuri, at man har fundet seks tilfælde af snyd hos Toyota, som ikke kun overtræder national lovgivning.

– Det er højst sandsynligt, at det også vil blive betragtet som bedrageri i Europa, lyder det fra ministeriet ifølge avisen.

LÆS OGSÅ: Volvo tilbagekalder samtlige biler – speedometeret virker ikke!

Helt konkret har de japanske myndigheder vurderet, at Toyota har overtrådt nogle FN-standardiserede regler som 62 lande – herunder Danmark og Sverige – har skrevet under på.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

De seks crashtest-resultater, Toyota siges at have fusket med, vedrører frontalkollisioner, beskyttelse af fodgængeres hoveder og ben, kollisioner bagfra og påvirkninger fra selve motoren i tilfælde af sammenstød.

I nogle tilfælde skal Toyotas biler dog have bestået de forskellige crashtest ud fra et strengere end nødvendigt regelsæt. I alt menes 38 bilmodeller fra Toyota, Lexus, Honda og Mazda at være ramt af svindlen.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler