Annonce:

Toyota tester fossilbiler der trækker co2 ud af luften

Teknikken er indviklet, men forklaringen er simpel. Med et nyt filter tester Toyota en løsning der lader fossilbiler trække co2 ud af luften.

Toyota har sagt det mange gange før. Japanerne tror ikke på, at elbilen er den eneste løsning. Omvendt lader japanerne heller ikke forbrændingsmotoren være, som den er.

Toyota har bl.a. fortalt, at man tester biler, der forbrænder brint. Og nu tester japanerne også en ny filtertype.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver Toyota Times.

Toyota er ved at udvikle filtre, der kan monteres i fronten af bilerne og på den måde trække CO2 ud af atmosfæren. Og sådan en filtertype findes faktisk allerede.

LÆS OGSÅ: Danskerne kører langsommere end nogensinde før

Toyota kører selv rundt med det på konceptudgaver af GR Corolla, der forbrænder brint. Og det er der allerede kommet noget positivt ud af, mener japanerne.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Ifølge Toyota tyder indledende forsøg på, at den nye filterteknologi kan bringe bilernes CO2-udledning i minus fremfor bare at være CO2-neutrale.

Filterne kræver heller ikke noget ekstra af bilerne. Toyota siger endda, at den varme fra forbrændingsmotoren, der alligevel ville gå til spilde, nu bruges på at omdanne CO2’en til en væskeform, der bortskaffes.

Det betyder, at filterne også vil virke positivt på almindelige forbrændingsmotorer. Og altså ikke kun de forsøgsbiler, der lige nu som på forsøgsbasis brænder brint af.

Lige nu er filterenes formåen dog meget beskeden. I løbet af en tur på 91 kilometer lykkedes det kun at fange 20 gram CO2. Men lidt er bedre end ingenting, ikke?

Læs mere efter annoncerne:

PRØV NU: TJEK DIN BILFORSIKRING!

Indtast din nummerplade og se billige priser på bilforsikringer med det samme!


Læs mere herunder:

Læs flere nyheder fra og om Toyota her!

Toyota tester fossilbiler der trækker co2 ud af luften
Foto: PR

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler