Annonce:

Danskerne kører langsommere end nogensinde før

Der er sat ny rekord for laveste hastighed på motorvejene. Det viser en opgørelse fra Vejdirektoratet.

Danskerne kører langsommere end nogensinde før. I hvert fald på motorvejene. Det viser en ny opgørelse fra Vejdirektoratets hastighedsbarometer.

Faktisk fortsætter hastigheden kun med at falde på de danske veje. Vejdirektoratet har ikke registreret en lavere gennemsnitsfart på motorvejene, siden myndigheden begyndte at opgøre hastigheden på forskellige vejkategorier tilbage i 2002.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det oplyser Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

– Det er en smule overraskende, at hastigheden fortsætter med at falde, når man tænker på, at det var inflationen og de stigende brændstofpriser, som satte gang i denne strømning.

LÆS OGSÅ: Gunther Steiner har fået nyt Formel 1-job efter Haas-fyring

– Mange sænkede farten for at brændstoffet skulle række længere, men efterfølgende har samfundsøkonomien været i fremgang, og derfor kunne man tro, at der ville ske en stagnation.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

– Men der bliver fortsat kørt 2-3 km/t langsommere end i årene før inflationen, så måske har de gode sparevaner simpelthen bidt sig fast.

– Der er nemme penge at spare, og for samfundet er der gevinster at hente for miljø og trafiksikkerhed, siger Niels Moltved, projektleder i Vejdirektoratets afdeling for trafikstatistik.

Helt konkret viser hastighedsbarometeret, at danskerne i gennemsnit kører 118,1 km/t på strækninger med hastighedsgrænse ved 130 km/t. Men hastigheden ligger på 110,7 km/t, når hastighedsgrænsen er 110 km/t.


Annonce:

Læs mere efter annoncerne:

BETALER DU FOR MEGET I BILFORSIKRING?

Det er dumt at betale for meget! Indtast din nummerplade herunder og se tilbud:


Læs mere herunder:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler