Annonce:

Toyota tester brintbil der kører 600 kilometer på én tank

Toyota tror ikke på, at elbiler med ledning er den eneste løsning. Så nu tester mærket helt åbenlyst en brintdrevet Hilux.

Besøg vores annoncør:

Det helt store spørgsmål i bilindustrien lige nu er, hvad kunderne i sidste ende skal køre på. Altså sådan nogen som dig og mig.

Toyota, altså når de ikke lige snyder med crashtest-oplysninger, tror, det bliver en blandet landhandel. Derfor tester mærket lige nu en brintdrevet Hilux.

Mærket siger, at pickupen kan køre 600 kilometer på en optankning af brændselscellerne. Men det ved vi faktisk allerede, for bilen blev afsløret sidste år.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det nye er, at Toyota nu har bygget 10 prototyper. Og at mærket bruger dem til – ja, testarbejde. Og så selvfølgelig som blikfang i offentligheden. Bilerne kan bl.a. ses til det kommende OL i Paris.

LÆS OGSÅ: Disse nye biler er der næsten ingen som gider i Danmark

Det skriver mærket i en pressemeddelelse.

Teknologien i de ombyggede Hilux-modeller er den samme som i den egentlig serieproducerede Mirai. En bil og en løsning, som Toyota mener er pålidelig. Problemet er så bare, at der er virkelig langt mellem brintstationerne.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Herhjemme lukkede den sidste af slagsen eksempelvis sidste år. Det fik dog ikke Toyota til at pille Mirai ud af programmet. Noget mærkets importører ellers bliver sagsøgt for andre steder i verden. Læs mere om det her.

I den brintdrevne Hilux er de 600 kilometers rækkevidde faktisk mere, end hvad man kunne forvente, at en almindelig elbil med ledning ville kunne køre. I hvert fald ifølge Toyota selv. Bilen vejer, igen siger japanerne, også mindre, end en bil med batteripakker ville have gjort.

Hvornår – og om – japanerne har tænkt sig at gøre alvor af en brintdrevet Hilux, er endnu uvist. Men vi ved, at den bil, der lige nu testes, har 182 hestekræfter og 300 newtonmeter.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler