Annonce:

Disse nye biler er der næsten ingen som gider i Danmark

Mens en lille bil som Volvo EX30 stormer ind på salgslisterne, glimter nogle biler ved deres hele eller delvise fravær på samme lister.

Der er nu gået 5 måneder af 2024.

Fem måneder hvor nogle biler har haft meget mere fart på end andre. Også på de danske veje. Et kig ned i de officielle salgstal afslører, at nogle helt nye biler bliver ‘glemt’ af danskerne.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det viser tal fra De Danske Bilimportører.

Hvornår har du eksempelvis sidst set en ny Jaguar på danske nummerplader? Nej, vel? Og det er der en grund til.

For selvom mærket i lighed med en række konkurrenter i disse dage trækker ambitiøse mål om kun at producere elbiler tilbage, bliver danskerne væk. Også fra den elbil, det engelske mærke, der ejes af indiske Tata Motors, faktisk har programmet.

LÆS OGSÅ: Tankstationer vil have lov til at afskaffe særlig benzin

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Det udskældte og problematiske I-Pace koster næsten 1 million kroner i Danmark. Og måske derfor er der ikke solgt én eneste bil herhjemme i løbet af de første fem måneder af 2024.

Og nu vi er i den prisklasse, bliver danskerne i høj grad også væk fra Toyota Supra. Hele sidste år lykkedes det kun Toyota at sælge to nye eksemplarer af bilen i Danmark.

Pr. 31. maj 2024 har yderligere én Supra fået danske nummerplader på. Kan du i øvrigt huske, hvad en Honda Civic er? Nå, ikke? Så er du ikke alene.

For Honda, der kun er en skygge af sig selv i Danmark efterhånden, har bare solgt 14 nye Civic fra januar til og med maj måned. Tesla Model S går det endnu værre for. Kun 9 danskere har købt Teslas topmodel i løbet af samme periode.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:
Disse nye biler er der næsten ingen som gider i Danmark
Hvad har Kia Rio tilfælles med Lamborghini Urus? Altså ud over fire hjul og et rat? Salgstallet! Credit: Kia/PR

Så er der Peugeot 508. De kørende sælgeres favorit kan slet ikke leve op til favoritværdigheden længere. Faktisk blev der solgt næsten lige så mange Ford Mustang som 508’ere. Peugeoten trak 8 danskere til, mens 7 danskere har købt en ny Ford Mustang i år.

Men det kan blive vildere endnu. For der er mellem 1. januar og 31. maj 2024 indregistreret præcis lige så mange Kia Rio som Lamborghini Urus. Ja, du læste rigtigt. Helt præcis én af hver.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler