Annonce:

Toyota mangler milliarder – må sælge ud for at bygge elbiler

At udvikle og bygge elbiler er dyrt. Faktisk er det så dyrt, at Toyota lige nu leder efter en køber til mærkets andel i reservedelsvirksomheden Denso, som Toyota ejer 33,4 procent af.

Den ejerandel, Toyota vil af med, er 4,7 milliarder dollar svarende til 32 milliarder danske kroner værd. Og det er penge, Toyota godt kunne bruge på noget andet.

Noget andet som i til udviklingen af elbiler. Toyota vil dog ikke af med alle Denso-aktier. Faktisk forbliver bilmærket trods salget, hvis der altså kan findes en køber, den største aktionær i reservedelsvirksomheden.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Samtidig har Denso planer om at tilbagekøbe og annullere nogle af sine egne aktier på børsen. På den måde håber firmaet at kunne undgå, at man styrtdykker alt for meget i værdi på børsen.

Det skriver Reuters.

LÆS OGSÅ: Bilmærke trækker sig helt fra Formel 1

Firmaets værdi er dog allerede faldet med 4,9 procent efter nyheden om frasalget. Toyota planlægger dog stadig at sælge omkring 5 procent af Denso.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Hvis handlen godkendes, vil det være det største udbud af japanske aktier i år. Faktisk vil udbuddet kun blive overgået af et salg af Japan Post Bank-aktier fra marts. Det salg indbragte hele 9 milliarder dollar.


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler